01.12.2021 |

Brasiilia jiu-jitsu (BJJ) Tallinnas

Tallinnas on kaks väga head kohta BJJ treeningutega alustamiseks: Estum jiu-jitsu ja Brazilian Top Team (BTT) Estonia.

Põhimõtteliselt võib koha valida selle järgi, mis asub lähemal, et oleks hea käia. BJJ treeningute hinnatase Tallinnas väga ühtlane ja maksab ~60 eurot/kuu. Sõltub natuke kohast aga enamasti päris algajatel 2 treeningut nädalas (ja võibolla ka open mat), natukene edasijõudnutel juba 3 treeningut nädalas (ja open mat).

Brazilian Top Team Estonia (Pirni 12a, Kristiine)

Vaade Instagrami hashtag’ist #bttestonia

Kevin Renno Võitlusspordi Akadeemias tegutsev klubi. Peatreener Sergio de Andrade Cabral (must vöö), kelle kõrval viivad trenne läbi veel mõned mustad vööga treenerid ja kaks pruuni vööga treenerit. Treeningud toimuvad igale tasemele ja liituda võib igal ajal. Ajaplaani leiab klubi kodulehelt.

Klubi tegemistega saab tutvuda nt Instagramis või #bttestonia.

Järgmine baaskursus algab 02.02.2023. Liituda saab hiljem ka!

Estum jiu-jitsu (Sõjakooli 3, Tondi)

Vaade Estum jiu-jitsu Instagramist

3D treeningust välja kasvanud Eesti suurim Brasiilia jiu-jitsu klubi, mille asutajateks on väga populaarne BJJ treener Priit Mihkelson (must vöö), Ronald Stimmer (must vöö) ja Tom Mäenurm (must vöö).

Estum jiu-jitsu algkursus koosneb 20 erinevast teematreeningust. Kursusel pole kindlat algust ega lõppu – teemad on pidevas ringluses. See tähendab, et algkursusega saab liituda igal ajal.

Estum jiu-jitsu tegemistega saab end kursis hoida nende Instagrami kontol. Treeningud toimuvad Aitado Judokooli saalis. Ajaplaani leiab klubi kodulehelt.

Vabavõitlusklubi RAMM

Lukumaadluse algkursused toimuvad ka MMA klubis RAMM, kus treeneriks on Jane Soodla (kolmekordne Eesti meister lukumaadluses, Euroopa hõbe BJJ’s ja lukumaadluses).

Nende tegemistega saab kursis olla Facebookis ja Instagramis.

Kui kaalud mõnd teist kohta Brasiilia jiu-jitsu treeningutega alustamiseks, siis kindlasti vaata, et klubi treenerite hulgas oleks mõni blackbelt. Kui on ainult sinised ja roosad(?) vööd, siis see on pigem väga veider.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BJJ Blog Proudly powered by WordPress Kui sa oled jõudnud siia lugema, siis infoks, et see on mu väike SEO eksperiment proovimaks, kas ma saan teha paremat sisu, kui see, mis on juba olemas ja selle Google'is kenasti rank'ima. Mitmes alustamisest rääkivas podcastis, mida kuulasin, jõuti selleni, et klubi valik tehakse Google otsingu põhjal ja ehk see leht aitab ka selle valiku tegemisel (kui see muidugi rankib). Ma olen ühe korra (2000ndate keskel) aidanud natuke Tartu tõstesportlasi meediaga ja jõudsime kenasti pildile. Proovin kas tuleb välja seda korrata :) Miks kohe oma domeen? .eu domeen on 10 aastaks 10 eur+km. Miks mitte? Domeen registreeritud: 13.11.21. ~600 külastajat kuus.