21.03.2023 |

Kimono pesemine

Gi pesemine

Kimono tuleb pesta pärast iga treeningut. Hea mõte on pesta (kergelt) ka enne esimest kasutuskorda, sest muidu võib värske gi jätta partnerile ja sinu kehale igasugust sodi/pudi.

Kimonot pestakse pesumasinas ja kasutada tuleb ka pesuvahendit (pesupulber, pesugeel). Mina pesen 30-40 kraadi juures (kuidas kunagi tuju on), kuivatan 800 pöördega tsentrifuugis suurema vee välja + pärast riputan kuivama. Kasutan Mayer Sensitive pesugeeli, mis ei jäta (näiteks kellelgi teise jaoks) rõivastele häirivat lõhna.

Vaata ka Beltcheckerist, kuidas keegi peseb.

Pilt: Kingz Kimonos

Vöö pesemine

Vööd tuleb ka pesta! Ma ei pese vööd päris iga kord aga kord 1-2 nädala jooksul viskan koos kimonotega pesumasinasse. Kui sa kardad, et triibud (ehk lihtsalt tükk teipi) tulevad maha, siis ära muretse – sa võid triibud uuesti ise tagasi panna. Lisaks, teip ei tule kergesti maha, kui sa triibud ära triigid (esimene kord, kui sa need saad), lisaks võid kasutada õrna pesu kotti.

Kimono ja vöö on spordivahendid. Kui ära kuluvad, siis ostad uue.

Tõendid: Tim Spriggs, Beltcheckeris see ja see teema, Rosie, Sanabul

Üks asi veel

Kui sa pesed oma kimonot ja vööd liiga(!) sooja veega, siis nad tõmbavad tõenäoliselt pisut kokku. Mõnikord, kui gi on pisut liiga suur, siis tehakse seda teadlikult ja seda nimetatakse shrink your gi.

Minu kogemuse põhjal 30-40 kraadiga pestes esimesel korral tõmbab gi natuke väiksemaks aga pärast seda ei juhtu enam midagi. See on tootjatel ka kirjas, et 5% kahanemisega peaks arvestama. Näiteks Tatami kimonote tootelehel on kirjas, et “Allow for 5% shrinkage after washing”.

Vaata ka neid postitusi

BJJ kimono ostmine

One thought on “Kimono pesemine”

  1. Väga asjalik ja tänuväärne, paar kommentaari!

    * Vöö pesemisest ja selle pikkusest: hiljuti “mõõtsime” trennikaaslasega, mu 100+ tsüklit läbinud A3 vöö on juhtumisi TÄPSELT sama pikk, kui värskelt pakist võetud A2. Ehkki tõmbub väiksemaks, siis pikkus on endiselt viisakas ja vahetama ei pea – lisaks, kaduva värviga räbalduv spordivahend on ka veidi sentimentaalne :o)

    * Antibakteriaalsed lisandid – eriti kui tundub, et riided ei saanud päris värskeks (nt: ununes õigeaeselt pesta). On olemas vedelikud, mis käivad pesupehmendaja lahtrisse (loputustükli jaoks). Mõeldud tapma igasugu elukaid, mis suudaks üle elada madalamad temperatuurid. Eestis olen ostnud selleks vahendit nimega Sanytol; minu elukohariigis (Belgia) on väga hea kaubamärk Dettol (sama võib siin-seal kanda nime Sagrotan). Need vahendid on head ka nt no-gi asjade leotamiseks enne pesutsüklit, erriti kui on ununenud õigeaegselt pesta – olen “päästnud” õige mitu unustamiste tõttu muret teinud ühikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BJJ Blog Proudly powered by WordPress Kui sa oled jõudnud siia lugema, siis infoks, et see on mu väike SEO eksperiment proovimaks, kas ma saan teha paremat sisu, kui see, mis on juba olemas ja selle Google'is kenasti rank'ima. Mitmes alustamisest rääkivas podcastis, mida kuulasin, jõuti selleni, et klubi valik tehakse Google otsingu põhjal ja ehk see leht aitab ka selle valiku tegemisel (kui see muidugi rankib). Ma olen ühe korra (2000ndate keskel) aidanud natuke Tartu tõstesportlasi meediaga ja jõudsime kenasti pildile. Proovin kas tuleb välja seda korrata :) Miks kohe oma domeen? .eu domeen on 10 aastaks 10 eur+km. Miks mitte? Domeen registreeritud: 13.11.21. ~600 külastajat kuus.