22.01.2022 |

Alistamise Akadeemia sportlased naasid Soomest 5 medaliga

Ettevalmistused IBJJF Euroopa Meistrivõistlusteks täies hoos.

Alistamise Akadeemia sportlased võistlemas. Pildid nende Instagramist.

Täna (laupäev, 22.01.22) Soomes, Jyväskyläs toimunud lukumaadluse* võistlusel Jyväskylä No-Gi Open Round Robin  osalenud Alistamise Akadeemia klubi sportlased naasid 5 medaliga. Kokku osales võistlusel 34 sportlast Soomest, Venemaalt ja Eestist.

Alistamise Akadeemia on Tartus tegutsev brasiilia jiu-jitsu klubi, mis avati 2020. a. sügisel.

Alistamise Akadeemia @ Jyväskylä Open. Esimene võistlus, kus saime esindada oma klubi ja võistelda uhkelt Alistamise Akadeemia nime all. Koju tõime kaks kulda (Sirla) ja kolm pronksi (2 x Karlis, 1 x Ago), uued kogemused ja entusiasmi edasi õppida.

Võistlus toimus naistel kahes vööklassis – valged vööd ja värvilised vööd/eliit. Mehed võistlesid kolmes vööklassis – valged, sinised ja eliit (alates lilla vöö).

Naiste värviliste vööde arvestuses teenis topeltkulla Sirje Joala (sinine vöö) võites kõik matšid enda kaaluklassis (-60 kg) ja avatud klassis. Kokku 8 matšivõitu, millest 7 tulid alistusvõttega ja 1 punktidega.

Meeste valgete vööde arvestuses sai -80 kg arvestuses pronksi Ago Visak, 80+ kg arvestuses ja avatud klassis sai pronksmedalid kaela Karlis Kaschan.

Võistluse tulemustega saab lähemalt tutvuda siin.

Võistlus toimus Jyväskyläs asuvas FX Jiujitsu klubis, kus peatreeneriks eestlane Martin Aedma, kes ühtlasi on esimene brasiilia jiu-jitsu musta vöö saanud eestlane.

Uuesti saame Alistamise Akadeemia sportlastele kaasa elada juba veebruaris Euroopa Meistrivõistlustel Roomas, kuhu on praeguseks registreerunud Sirje Joala ja Carlos Anti Koemets.

Meediakajastus: Tartu Postimees, Delfi Sport

*Lukumaadlus ehk nogi brasiilia jiu-jitsu ehk brasiilia jiu-jitsu, kus gi’d ehk kimonot ei kanta. Nogi → no gi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BJJ Blog Proudly powered by WordPress Kui sa oled jõudnud siia lugema, siis infoks, et see on mu väike SEO eksperiment proovimaks, kas ma saan teha paremat sisu, kui see, mis on juba olemas ja selle Google'is kenasti rank'ima. Mitmes alustamisest rääkivas podcastis, mida kuulasin, jõuti selleni, et klubi valik tehakse Google otsingu põhjal ja ehk see leht aitab ka selle valiku tegemisel (kui see muidugi rankib). Ma olen ühe korra (2000ndate keskel) aidanud natuke Tartu tõstesportlasi meediaga ja jõudsime kenasti pildile. Proovin kas tuleb välja seda korrata :) Miks kohe oma domeen? .eu domeen on 10 aastaks 10 eur+km. Miks mitte? Domeen registreeritud: 13.11.21. ~600 külastajat kuus.