11.11.2022 |

Võistluste tulemusi

Jäin natuke tukkuma ja isegi pildid esimestest medalitest ei pannud tulukest põlema.  Roomas toimuvad praegu IBJJF no-gi jiu-jitsu EM 2022 ja Rome International Open IBJJF Jiu-Jitsu Championship 2022. Estum jiu-jitsu ja Võimla on kohal. Mõned tulemused ka.

Taavi Vaigla, Estum jiu-jitsu (nogi, pruunid vööd, -79,5 kg, master 2) Euroopa meister. Väike kokkuvõte Estumi FBs.
Alex-Edward Raus, Võimla (nogi, lillad vööd, super-heavy, master 1) EMi pronksmedal.

Rome Open’i tulemusi saab vaadata siit Võimla Instagramist ja siit protokollist. Kokku 4 kulda, 2 hõbedat ning klubide arvestuses 7. koht.

Liisi Vaht sai Abu Dhabis AJP Tour Masters turniiril hõbemedali (gi, pruunid ja mustad vööd, master 1, kuni 55kg), Professional turniiril 5. koha (2 võitu).

ADCC Open Poolas 26. novembril. Tom Mäenurm sai kulla (pro; adult; men; -76.9 kg). 4 matsi, 4 võitu. 3 heel hook’i ja 1 armbar. Bracketit näeb siin. Tulemusi peaks nägema siin.

Nogi Eesti meistrivõistlused Tartus 26. novembril! NOGI EMV ’22 recap: Eraldi postitust ei hakka tegema aga suht sama kokkuvõte, mis kevadise ADCC puhul. Ehk neil, kes mõneks järgnevaks võistluseks valmistuvad, on sellest abi.

  • Fundamentals on tähtis. Kui ei oska sirget jalalukku, darce/anaconda, giljotiini, jalgade või kätega kolmnurk-kägistusi vms ära lõpetada, siis on natuke kahju küll.
  • Ühelt treenerilt tähelepanek, et palju oli avatud kaitset ja knee-shieldi, vastase kontrollimist suletud kaitses (mis on minu suur lemmik) ja sealt rünnaku ehitamist ei kasutatud.
  • Natuke veider oli absoluut pronksimatš. Vaigla (-79,5 kg, pruun vöö, äsjane Euroopa Meister) ja Vaarend (-91,5 kg, valge vöö) tegid tulemuse 0 – 0, kumbki ühe eduga. See pidanuks numbreid vaadates olema suur tasemevahe aga tulemuse numbreid vaadates kuidagi nagu ei olnud.
  • Väga veider oli, et absoluudi 8 osalejast 2 (ehk 25%) lõpetasid põlvevigastusega. Amatöörtasemel nii ohtlikult toimetada… Ma ei saa sellest aru.
  • Maha viimisi (single leg, double leg) ei oska (või pigem ei julge) shootida mitte keegi. Enamasti üks istub ise maha või kukutakse koos pikali mingi hetk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BJJ Blog Proudly powered by WordPress Kui sa oled jõudnud siia lugema, siis infoks, et see on mu väike SEO eksperiment proovimaks, kas ma saan teha paremat sisu, kui see, mis on juba olemas ja selle Google'is kenasti rank'ima. Mitmes alustamisest rääkivas podcastis, mida kuulasin, jõuti selleni, et klubi valik tehakse Google otsingu põhjal ja ehk see leht aitab ka selle valiku tegemisel (kui see muidugi rankib). Ma olen ühe korra (2000ndate keskel) aidanud natuke Tartu tõstesportlasi meediaga ja jõudsime kenasti pildile. Proovin kas tuleb välja seda korrata :) Miks kohe oma domeen? .eu domeen on 10 aastaks 10 eur+km. Miks mitte? Domeen registreeritud: 13.11.21. ~600 külastajat kuus.